Ce este terapia cu ultrasunete?

Terapia cu ultrasunete este o metodă de tratament ce este folosită de către terapeuți încă din anii 1940. Aceasta funcționează cu ajutorul unui dispozitiv ce emite o serie de ultrasunete, cu o frecvență de 1MHz sau 3 MHz, prin emisie continuă sau prin impulsuri (emisie întreruptă) și reprezintă o metodă foarte eficientă de reducere a spasmelor musculare și a durerii.
Una dintre cele mai frecvente substanțe administrate în terapia cu ultrasunete este cortizonul, care este folosit pentru a reduce inflamația.
Ultrasunetele sunt folosite în scopuri terapeutice care vizează, în mod deosebit, afecțiunile inflamatorii și degenerative ale articulațiilor, ale coloanei vertebrale și ale musculaturii, afecțiuni traumatice și ale organelor interne, dar și afecțiunile neurologice.
Terapie cu ultrasunete

Beneficiile terapiei cu ultrasunete:

Îmbunătățirea fluxului sangvin
Reducerea edemului local și a proceselor inflamatorii cronice
Vindecarea cicatricilor tisulare
Scăderea spasmelor musculare
Reduce inflamarea tendoanelor
Ajută la vindecarea bolilor de piele
Asigură resorbția hematoamelor
Stimulează formarea calusului
Creșterea elasticității țesuturilor
Ajută la tratarea celulitei
Poate fi folosită în remodelarea corporală

Când este necesară terapia cu ultrasunete?

Terapia cu ultrasunete este indicată în cazul bolilor reumatismale, a sechelelor posttraumatice, a bolilor de piele, a bolilor ginecologice, a bolilor interne. Această metodă de terapie este folosită și în cazul leziunilor de țesuturi moi precum tendinitele, a proceselor inflamatorii articulare cronice, dar și a spasmelor musculare.
Pentru a afla mai multe detalii despre metodele de terapie care sunt indicate în cazul dumneavoastră, vă invită la centrul nostru, Therapy Center, pentru a discuta cu cei mai buni specialiști în domeniu.
De asemenea, kinetoterapia este recomandată ca tratament în urma unor afecțiuni ortopedice sau deviații de statică verticală, a recuperării post-operatorii, a întârzierii motorii, dar și în urma unor afecțiuni neurologice.

Personal calificat

Echipa Therapy Center te va însoți și ghida pe tot parcursul ședințelor sau a planului de traatament.

Servicii medicale premium

Pentru că știm cât de importantă este sănătatea ta, îți venim în întâmpinare cu servicii de calitate.

Plan recuperare

În funcție de suferința fiecărui pacient, dar și dupa examinarea completă efectuată cu ajutorul medicilor de specialitate, se stabilesc obiectivele programului kinetic de recuperare.

Programează o ședință