Articole medicale

Scolioza la copii: tratamente si metode de terapie

Scolioza la copii: tratamente si metode de terapie

Scolioza este o afecțiune a coloanei vertebrale care se caracterizează prin una sau mai multe curburi laterale ale coloanei, ce este însoțită și de rotația vertebrelor. Această afecțiune este prezentă, de obicei, în rândul copiilor și trebuie tratată cu foarte multă seriozitate, deoarece cu cât este depistată mai devreme, cu atât se poate trata mai repede.

Printre simptomele pe care le putem identifica se numără următoarele, deși acestea pot diferi de la caz la caz:

  • diferența între înălțimea umerilor
  • coloana vertebrală are o formă anormală. De exemplu: formă de S sau poziție răsucită
  • Șolduri inegale
  • Brațele au lungimi diferite atunci când copilul stă drept
  • Dureri de spate
  • Aceasta apare după o perioadă îndelungată de stat pe scaun sau în picioare, etc.

Tratamentul scoliozei se poate stabili numai de către medicul specialist, în funcție de vârstă, de istoricul medical, de gravitatea afecțiunii, dar și în funcție de toleranța copiilor la diferite metode de tratament.

O variantă foarte bună de tratament pentru scolioză este kinetoterapia, efectuată doar cu ajutorul medicilor terapeuți.

Kinetoterapia are ca scop stoparea evoluției bolii, ameliorarea durerilor, corectarea posturii, îmbunătățirea stării de sănătate, prevenirea proceselor degenerative ale mușchilor, articulațiilor și a zonelor intervetebrale.

Kinetoterapia include o mulțime de metode eficiente de tratament precum: exerciții de stretching, diferite tehnici de masaj, exerciții dinamice și statice pentru întărirea și creșterea tonusului muscular, dar și tehnici pentru corectarea posturii.

Așa cum am menționat și mai sus, scolioza este o afecțiune ce trebuie tratată cu foarte multă seriozitate și numai cu ajutorul medicilor specialiști.

La Therapy Center veți găsi o echipă de terapeuți profesioniști, care se implică alături de pacienți cu scopul de a crea o legătură armonioasă cu aceștia, pentru obținerea unor rezultate eficiente.

Te așteptăm la Therapy Center pentru un diagnostic și un tratament personalizat în funcție de nevoile copilului tău.

Write a Comment

Articole populare

Testimoniale

Mulțumesc întregii echipe pentru dedicarea și atenția cu care m-au tratat. Datorită lor mi-am îmbunătățit postura și au dispărut durerile de spate.

Cristina
Cristina

Când am ajuns la acest centru nu mai aveam nicio speranță că mă voi recupera după operația la genunchi. Am urmat cu strictețe planul de tratament propus de Alexandra și acum mă simt excelent. Mai avem puțin de lucru și voi fi ca nou.

Marius C.
Marius C.

Să scap de stresul zilnic este o provocare pe care nu aș fi crezut vreodată că o voi depăși. Recomand masajul terapeutic tuturor celor care lucrează în corporații sau pur si simplu sunt mai mult timp la birou decât acasă.

Flavia P.
Flavia P.

Când ai o pasiune cum e tenisul și vrei cu tot dinadinsul să o continui, îți găsești un doctor bun care să te pună pe picioare în caz de accidentări. Therapy Center este locul meu de suflet și îl recomand cu încredere.

Ionuț S.
Ionuț S.