Blog

Articole medicale

Reeducarea Posturala Globala

A aparut in anul 1980 in urma studiilor stiintifice ale profesorului francez Philippe Souchard.

Cum a luat “nastere” reeducarea posturala?
Aceasta are la baza 3 concepte de baza:

 • Individualitatea

 • Cauzalitatea

 • Globalitatea
  Individualitatea: Foarte important pentru ca fiecare este diferit si cazurile trebuie studiate si evaluate in functie de unicitatea pacientului. Prin urmare, este necesară evaluarea pacienților, nu doar implementarea protocoalelor standard de patologie.

  Cauzalitatea: Găsirea a ceea ce a adus pacientul în acel stadiu este bine. Uneori acţionează direct sau indirect asupra durerii, dar nu elimină cauza durerii, sau un defect al coloanei vertebrale sau al extremităţii inferioare. Reeducarea posturală studiază pacientul cu atenție din punct de vedere biomecanic, încercând sistematic nu doar să găsească cauza durerii, ci și să înlăture toată compensarea pe care durerea a acumulat-o de-a lungul anilor.

  Globalitatea: Aceasta este o adevărată „armă” care nu permite și înlătură temporar toate compensațiile asupra cărora trebuie acționat din cauza unor probleme majore.

  Va astreptam cu drag!

Write a Comment

Articole populare

Testimoniale

Mulțumesc întregii echipe pentru dedicarea și atenția cu care m-au tratat. Datorită lor mi-am îmbunătățit postura și au dispărut durerile de spate.

Cristina
Cristina

Când am ajuns la acest centru nu mai aveam nicio speranță că mă voi recupera după operația la genunchi. Am urmat cu strictețe planul de tratament propus de Alexandra și acum mă simt excelent. Mai avem puțin de lucru și voi fi ca nou.

Marius C.
Marius C.

Să scap de stresul zilnic este o provocare pe care nu aș fi crezut vreodată că o voi depăși. Recomand masajul terapeutic tuturor celor care lucrează în corporații sau pur si simplu sunt mai mult timp la birou decât acasă.

Flavia P.
Flavia P.

Când ai o pasiune cum e tenisul și vrei cu tot dinadinsul să o continui, îți găsești un doctor bun care să te pună pe picioare în caz de accidentări. Therapy Center este locul meu de suflet și îl recomand cu încredere.

Ionuț S.
Ionuț S.