Articole medicale

Importanta exercitiilor de kinetoterapie

Importanta exercitiilor de kinetoterapie

Miscarea este vitala pentru un corp sanatos si nu trebuie sa fim genii pentru a afirma acest lucru. Mentinand un stil de viata activ contribuim la o imunitate puternica si la un tonus pozitiv, lucruri care ne ajuta sa ne bucuram de o calitate a vietii ridicata.  Atunci cand intervin anumiti factori negativi trebuie sa fim pregatiti sa ii combatem si putem face acest lucru tot prin miscare, dar cea recomandata de specialisti. In acest sens, kinetoterapia este indicata deoarece impune o disciplina de care orice organism are nevoie pentru a se reface armonios.

Pentru cei care nu cunosc foarte bine acest subiect, kinetoterapia este sinonim cu “terapia prin miscare” sau “gimnastica medicala”. Are rol atat de preventie cat si de corectie, ajutand musculatura sa isi pastreze un tonus bun sau sa isi revina dupa un accident. In plus, se poate personaliza in functie de necesitatile pacientului, deci nu trebuie sa ne fie frica atunci cand dorim sa incepem un tratament. Exercitiile sunt stabilite in functie de organism, varsta, nevoie si natura leziunii. In plus, este chiar fun, pentru ca te folosesti de anumite accesorii medicale pentru a combate durerile care nu iti dau pace. 

Beneficii

Am putea scrie o zi intreaga despre acest subiect, insa incercam sa ne limitam la cele principale, pentru a atrage atentia asupra importantei sale.

  • Imbunatateste mobilitatea si mentine tonusul muscular ridicat
  • Creste flexibilitatea corpului si scade riscul de accidentare
  • Promoveaza un stil de viata sanatos
  • Permite recuperarea rapidă a leziunilor sportive
  • Creste forta musculara

Indicatii

Daca suferi de o boala cronica, reumatism sau ai avut un accident care s-a soldat cu o leziune musculara medie, kinetoterapia trebuie practicata urgent. Daca esti sportiv si ai suferit o accidentare, aceasta practica este cea mai potrivita pentru problemele tale si trebuie sa incepi cat mai curand sesiunile de recuperare. Am observat ca in ultimii ani si viitoarele mame apeleaza la tehnici de kinetoterapie pentru a le ajuta sa gestioneze mai bine contractiile aparute la nastere sau sa se recupereze rapid dupa nastere. Aceasta nu este indicata doar adultilor, ci si copiilor cu probleme de crestere. Prevenirea aparitiei unei complicatii musculare este vitala pentru sanatatea lor si pentru o dezvoltare armonioasa. In plus, actioneaza ca metoda corectiva atunci cand exista deviatii ale coloanei precum cifoza, scolioza sau hiper lordoza. 

Atentie: kinetoterapia este interzisa persoanelor care au operatii pe coloana, au suferit rupturi de muschi, sufera de cancer, au probleme cardiovasculare si respiratorii sau au suferit fracturi de oase.

Orice problema lasata nerezolvata poate avea consecinte grave si din pacate odata cu trecerea timpului corectia devine aproape imposibila. Sistemul muscular este extrem de complex si trebuie tratat cu grija, pentru ca orice eroare poate cauza probleme. De aceea kinetoterapia trebuie practicata impreuna cu specialisti care stiu clar ce fel de tratament trebuie aplicat si urmat.   

Te invităm la Therapy Center, unde vei beneficia de consultanță și tratament din partea terapeutilor nostri. 

Write a Comment

Articole populare

Testimoniale

Mulțumesc întregii echipe pentru dedicarea și atenția cu care m-au tratat. Datorită lor mi-am îmbunătățit postura și au dispărut durerile de spate.

Cristina
Cristina

Când am ajuns la acest centru nu mai aveam nicio speranță că mă voi recupera după operația la genunchi. Am urmat cu strictețe planul de tratament propus de Alexandra și acum mă simt excelent. Mai avem puțin de lucru și voi fi ca nou.

Marius C.
Marius C.

Să scap de stresul zilnic este o provocare pe care nu aș fi crezut vreodată că o voi depăși. Recomand masajul terapeutic tuturor celor care lucrează în corporații sau pur si simplu sunt mai mult timp la birou decât acasă.

Flavia P.
Flavia P.

Când ai o pasiune cum e tenisul și vrei cu tot dinadinsul să o continui, îți găsești un doctor bun care să te pună pe picioare în caz de accidentări. Therapy Center este locul meu de suflet și îl recomand cu încredere.

Ionuț S.
Ionuț S.