Fizioterapia – ce afectiuni trateaza si in ce situatii este necesara

Intotdeauna este important sa ne ascultam corpul si sa incercam sa il ajutam cu toate resursele de care dispunem. Afectiunile musculare sunt extrem de greu de trecut cu vederea din cauza durerii provocate si de aceea, la cel mai mic semn, trebuie sa actionam! In acest articol dorim sa iti vorbim despre fizioterapie si sa iti prezentam avantajele sale. Este foarte important sa iei masuri inca de la aparitia primelor semne de durere astfel incat acestea sa fie diminuate prin tratament.
Fizioterapia este un complex de factori si proceduri care foloseste masajul, caldura, apa sau electricitatea asupra locului dureros. Daca o persoana are probleme de mobilitate sau cu articulatiile, fizioterapia este ideala pentru aceasta. Chiar daca ai crede ca doar persoanele in varsta apeleaza la fizioterapie, noi iti spunem ca nu este asa. Cererea este mare din partea varstnicilor, insa fizioterapia este eficienta si cautata si de alte categorii de varsta, avand in vedere beneficiile pe care le prezinta.
Fizioterapia este sinonim cu recuperarea si ajuta in cazul afectiunilor ortopedice, neurologice, reumatologice sau oncologice. Paleta de actiuni este vasta si de aceea se recomanda interventia imediata in caz de durere. Orice zi in plus inseamna timp pierdut si inradacinarea afectiunii la nivelul musculaturii. Ca un fapt interesant, fizioterapia este folosita si de cei care nu au nicio problema reumatologica, ci doar au nevoie de liniste. 😊 Da, procedurile ajuta la combatarea stresului si oboselii si reduc frecventa durerilor de cap.
De ce trebuie sa avem incredere in fizioterapie?
- Ajuta la diminuarea durerilor musculare: dureri de spate, durerei de gat sau de coloana;
- Ajuta la combaterea obezitatii;
- Trateaza afectiuni neurologice sau cardiovasculare;
- Reprezinta o alternativa la interventia chirurgicala daca este depistata din timp si se insista pe aceasta intr-un mod corect;
- Este accesibila – procedurile nu sunt scumpe.
- Presupune tehnici personalizate in functie de afectiunile pe care pacientul le prezinta. Procedurile nu sunt standard si nu se aplica in proportie de 100% egal fiecarui pacient. De aceea este important sa te adresezi unui medic cu o vasta experienta in domeniu si acesta iti va recomanda tehnicile corecte.
Atentie!
Daca cineva doreste sa te sperie spunand ca fizioterapia este dureroasa, trebuie sa il contrazicem. In functie de nivelul de durere prezentat, in cadrul primelor sesiuni poate aparea un anumit grad de durere, insa acesta se atenueaza pe masura ce sedintele se repetă. Unele dintre ele nu presupun insa niciun fel de durere, mai ales cele care folosesc caldura, apa sau electricitatea. Clar trebuie folosite ca un prilej de relaxare si odihna.