Blog

Articole medicale

Durerile articulare

Articulațiile sunt zone de legătură între capetele oaselor care permit mișcarea oaselor din oase. Capetele oaselor aflate in contact sunt acoperite cu cartilaj, cu un fluid vascos intre ele care actioneaza pentru a absorbi socul si a se misca fara frecare. Articulațiile includ:

– Umăr
– fese
– Cot
– genunchi
-Glezna
– mână

Artralgia este disconfort, durere sau limitarea mișcării în orice articulație a corpului. Artralgia este o plângere frecventă. De obicei, nu necesită o vizită la spital.

Uneori, durerile articulare sunt rezultatul unei boli sau răni. Artrita (inflamația articulațiilor) este o cauză frecventă a durerii articulare. Cu toate acestea, se poate datora și altor condiții sau factori.

Cauze

Durerea articulară poate fi cauzată de multe tipuri de leziuni sau afecțiuni. Oricare ar fi cauza, durerile articulare pot fi foarte supărătoare. Durerea articulară poate apărea în:

– Boli autoimune precum artrita reumatoida si lupusul
– Condromalacia rotulă
– cristale de acid uric în articulații – gută (în special la degetul mare)
– Infecții cauzate de viruși
– Leziuni, cum ar fi oase rupte sau fisuri
– osteoartrita (artropatie)
– osteomielita (infectie osoasa)
– Artrita septica (infectie articulara)
– Tendinita
– tulpini sau tulpini neobișnuite, inclusiv entorse sau luxații

Simptome:

Simptomele durerii articulare pot varia de la ușoare la foarte dureroase. Degenerarea cartilajului articular apare frecvent. Fără cartilaj, oasele s-ar freca direct unele de altele pe măsură ce articulația se mișcă. Simptomele pot include:
– umflare (articulatii marite)
-rigiditate
-amorţeală
– miscari dureroase
– Dificultate la îndoirea sau îndreptarea articulațiilor

Tratament:

În timp ce durerea articulară nu poate fi vindecată, ea totuşi poate fi gestionată. Uneori, durerea poate dispărea cu medicamente fără prescripție medicală sau cu un simplu exercițiu zilnic.

Pot fi recomandate remedii de casă simple, cum ar fi aplicarea scurtă a unui tampon de încălzire sau gheață pe zona afectată de mai multe ori pe zi.
Exercițiile fizice pot ajuta la restabilirea forței mușchilor din jurul articulațiilor. Mersul pe jos, înotul sau alte exerciții aerobice de intensitate scăzută sunt cele mai bune. Cei care se angajează în exerciții fizice intense sau în activitate fizică ar putea avea nevoie să reducă sau să înceapă o rutină de exerciții cu impact redus. Întinderea ușoară poate ajuta, de asemenea.

Dacă este necesar, scăderea în greutate poate fi recomandată și pentru a reduce stresul asupra articulațiilor.

Write a Comment

Articole populare

Testimoniale

Mulțumesc întregii echipe pentru dedicarea și atenția cu care m-au tratat. Datorită lor mi-am îmbunătățit postura și au dispărut durerile de spate.

Cristina
Cristina

Când am ajuns la acest centru nu mai aveam nicio speranță că mă voi recupera după operația la genunchi. Am urmat cu strictețe planul de tratament propus de Alexandra și acum mă simt excelent. Mai avem puțin de lucru și voi fi ca nou.

Marius C.
Marius C.

Să scap de stresul zilnic este o provocare pe care nu aș fi crezut vreodată că o voi depăși. Recomand masajul terapeutic tuturor celor care lucrează în corporații sau pur si simplu sunt mai mult timp la birou decât acasă.

Flavia P.
Flavia P.

Când ai o pasiune cum e tenisul și vrei cu tot dinadinsul să o continui, îți găsești un doctor bun care să te pună pe picioare în caz de accidentări. Therapy Center este locul meu de suflet și îl recomand cu încredere.

Ionuț S.
Ionuț S.