Blog

Articole medicale

Cifoza

Reprezintă o exagerare a curburii normale a coloanei vertebrale în regiunea dorsală și este cea mai frecventă abatere specifică școlarilor. Prin urmare, creșterea rapidă a scheletului, insuficiența musculară și articulară și lipsa de control și autocontrol asupra posturii corpului sunt considerate a fi factori care contribuie.

Întrucât în ​​stadiile incipiente pacienții nu se plâng de durere sau jenă la nivelul coloanei vertebrale, în schimb se simt mai bine în această poziție, patologia poate evolua de la o simplă atitudine cifotică la cifoză obișnuită și compensatoare, cu o tranziție silentioasă.

Pentru că suntem familiarizați cu importanța acestei abateri, ne propunem să îmbunătățim postura și să reducem sau să oprim semnificativ progresia curburii cu tratamente specializate. Cu ajutorul terapiei Schroth – combină întinderea, condiționarea și tehnici speciale de respirație folosind reflexe posturale – ce consta in practicarea unor posturi de întindere a mușchilor ce scot în evidenta lanțurile de tensiune musculara – obținem numeroase rezultate, atât în planul prevenției cât și în cel al tratării.

 

Write a Comment

Articole populare

Testimoniale

Mulțumesc întregii echipe pentru dedicarea și atenția cu care m-au tratat. Datorită lor mi-am îmbunătățit postura și au dispărut durerile de spate.

Cristina
Cristina

Când am ajuns la acest centru nu mai aveam nicio speranță că mă voi recupera după operația la genunchi. Am urmat cu strictețe planul de tratament propus de Alexandra și acum mă simt excelent. Mai avem puțin de lucru și voi fi ca nou.

Marius C.
Marius C.

Să scap de stresul zilnic este o provocare pe care nu aș fi crezut vreodată că o voi depăși. Recomand masajul terapeutic tuturor celor care lucrează în corporații sau pur si simplu sunt mai mult timp la birou decât acasă.

Flavia P.
Flavia P.

Când ai o pasiune cum e tenisul și vrei cu tot dinadinsul să o continui, îți găsești un doctor bun care să te pună pe picioare în caz de accidentări. Therapy Center este locul meu de suflet și îl recomand cu încredere.

Ionuț S.
Ionuț S.