Articole medicale

Beneficiile terapiei cu ultrasunete

Beneficiile terapiei cu ultrasunete

Stiai ca terapia cu ultrasunete nu a avut de la inceput utilizare in medicina? Daca vrei sa stii, a fost initial folosita in armata, pe timp de razboi. Ulterior, s-a dovedit ca se pot imbina cele doua domenii, asa ca medicina de razboi a inceput sa o foloseasca drept principalul mod de imagistica si realizare de ecografii. In zilele noastre, dupa multe etape de modernizare si descoperire, terapia cu ultrasunete functioneaza dupa elemente precise, cu ajutorul unui dispozitiv ce emite o anumita frecventa, intre 1MHz sau 3 MHz, prin emisie continua sau impulsuri.

Cand ai nevoie de terapie cu ultrasunete?

In principiu, orice durere, inflamatie sau spasma musculara trebuie supusa acestui tip de terapie pentru a diminua semnificativ orice disconfort. Este indicata mai ales in cazul reumatismului sau a sechelelor suferite in urma unui traumatism si trebuie sa se realizeze sedinte repetate pentru a vedea o imbunatatire. In plus, chiar si persoanele care nu au grave probleme din acest punct de vedere pot apela la terapia cu ultrasunete pentru ca imbunatateste circulatia sangelui, creste elasticitatea tesuturilor si ajuta la tratarea celulitei. Deci putem considera ca are si efecte de natura estetica extrem de benefice.  

Care sunt beneficiile acestei terapii din punct de vedere medical?

 • Reducerea inflamatiei cronice
 • Scaderea spasmelor musculare
 • Reducerea inflamatiei tendoanelor

Care sunt beneficiile acestei terapii din punct de vedere estetic?

 • Imbunatateste fluxul sangvin
 • Vindeca cicatricile tisulare
 • Vindeca bolile de piele
 • Creste elasticitatea tesuturilor
 • Trateaza celulita
 • Remodeleaza corpul

Contraindicatii!!

Atentie insa la folosirea terapiei atunci cand exista diverse afectiuni care nu sunt compatibile cu aceasta procedura.

 • Patologii dermatologice – terapia nu poate vindeca orice si formele avansate de boli ale pielii nu se pot trata in acest fel. In plus, durerile cauzate de terapia cu ultrasunete asupra unui spatiu expus sunt foarte mari si trebuie evitate.
 • Tumori de natura benigna sau maligna – absolut interzise, pot cauza o dezvoltate iesita de sub control.
 • Afectiunile vasculare – terapia cu ultrasunete poate elibera un embol dintr-un tromb, astfel provocand un infarct sau probleme cardiace grave, ireversibile.
 • Sarcina – desi frecventa de ultrasunete este joasa, trebuie totusi informat doctorul inainte si consultat ginecologul daca aceasta terapie este indicata.

Write a Comment

Articole populare

Testimoniale

Mulțumesc întregii echipe pentru dedicarea și atenția cu care m-au tratat. Datorită lor mi-am îmbunătățit postura și au dispărut durerile de spate.

Cristina
Cristina

Când am ajuns la acest centru nu mai aveam nicio speranță că mă voi recupera după operația la genunchi. Am urmat cu strictețe planul de tratament propus de Alexandra și acum mă simt excelent. Mai avem puțin de lucru și voi fi ca nou.

Marius C.
Marius C.

Să scap de stresul zilnic este o provocare pe care nu aș fi crezut vreodată că o voi depăși. Recomand masajul terapeutic tuturor celor care lucrează în corporații sau pur si simplu sunt mai mult timp la birou decât acasă.

Flavia P.
Flavia P.

Când ai o pasiune cum e tenisul și vrei cu tot dinadinsul să o continui, îți găsești un doctor bun care să te pună pe picioare în caz de accidentări. Therapy Center este locul meu de suflet și îl recomand cu încredere.

Ionuț S.
Ionuț S.