Blog

Articole medicale

5 beneficii ale masajului terapeutic

5 beneficii ale masajului terapeutic

Masajul terapeutic se practică de mii de ani și cuprinde peste 80 de stiluri de masaj, care diferă între ele prin tehnica și mișcările folosite și prin presiunea exercitată asupra corpului pacientului.

Masajul terapeutic este o combinație între masajul de relaxare și cel de recuperare, care oferă soluții sănătoase în cazul unor patologii precum leziunile musculare, imunitate slăbită, inflamațiile, etc.

În articolul de astăzi, ne-am propus să vă prezentăm 5 beneficii ale masajului terapeutic, așa că vă invităm să citiți rândurile de mai jos pentru a descoperi cât este de eficient în cazul tratamentelor afecțiunilor diagnosticate. 

  1. Reduce spasmele și crampele musculare – Mușchii susțin o mare parte a greutății corpului, iar când mușchii se contractă favorizează formarea acidului lactic. Odată cu inflamațiile apar și durerile, iar exercițiile de întindere și masajul terapeutic relaxează mușchii.
  2. Reglează tensiunea – masajul terapeutic este o modalitate foarte eficientă de stopare a tensiunii arteriale ridicată. O astfel de afecțiune poate duce la alte complicații precum accident cerebral vascular, insuficiența cardiacă și boli de rinichi.
  3. Îmbunătățește circulația sângelui – masajul terapeutic determină intensificarea fluxului sangvin și astfel funcțiile organismului se îmbunătățesc. Presiunea care se aplică în timpul masajului terapeutic face ca sângele să circule în zonele congestionate ale organismului. 
  4. Scurtează perioada de recuperare – masajul terapeutic este recomandat atât sportivilor, cât și persoanelor care au suferit diverse accidentări sau operații ce necesită recuperare. În cazul sportivilor, masajul terapeutic ajută la pregătirea ce are loc înainte antrenamentelor intense, dar și elimină durerile ulterioare. 
  5. Corectarea posturii – durerile de spate sunt o problemă cu care tot mai mulți dintre noi ne confruntăm. Statul îndelungat în picioare sau pe scaunul de la birou, într-o poziție incorectă, duc la probleme serioase ale coloanei vertebrale. Masajul terapeutic este o soluție ideală care ajută la întărirea mușchilor ce susțin coloana vertebrală și ajută la intensificarea mișcărilor sănătoase de îmbunătățire și de corectare a posturii. 

Având în vedere că masajul terapeutic este considerat o terapie complementară, dar și o alternativă în tratarea mai multor probleme de sănătate, trebuie efectuat numai la recomandarea medicului specialist, după un program personalizat. Așadar, vă așteptăm la Therapy Center pentru a vă oferi un program personalizat de masaj terapeutic. 

Write a Comment

Articole populare

Testimoniale

Mulțumesc întregii echipe pentru dedicarea și atenția cu care m-au tratat. Datorită lor mi-am îmbunătățit postura și au dispărut durerile de spate.

Cristina
Cristina

Când am ajuns la acest centru nu mai aveam nicio speranță că mă voi recupera după operația la genunchi. Am urmat cu strictețe planul de tratament propus de Alexandra și acum mă simt excelent. Mai avem puțin de lucru și voi fi ca nou.

Marius C.
Marius C.

Să scap de stresul zilnic este o provocare pe care nu aș fi crezut vreodată că o voi depăși. Recomand masajul terapeutic tuturor celor care lucrează în corporații sau pur si simplu sunt mai mult timp la birou decât acasă.

Flavia P.
Flavia P.

Când ai o pasiune cum e tenisul și vrei cu tot dinadinsul să o continui, îți găsești un doctor bun care să te pună pe picioare în caz de accidentări. Therapy Center este locul meu de suflet și îl recomand cu încredere.

Ionuț S.
Ionuț S.