Articole medicale

5 afecțiuni pe care le tratează gimnastica medicală

5 afecțiuni pe care le tratează gimnastica medicală

Având în vedere că stilul de viață modern este unul care presupune foarte mult timp petrecut pe scaunul de birou sau pe scaunul din mașină, avem tendința de a neglija un element esențial în viața noastră, mai exact sănătatea.

Lipsa exercițiilor fizice poate aduce după sine o mulțime de probleme, precum durerile de spate, creșterea riscului de boli cardiovasculare, obezitate, diabet și chiar depresie.

Pentru toate afecțiunile mai sus menționate există soluții, iar una dintre ele este gimnastica medicală.

Gimnastica medicală este o formă de terapie care presupune mai multe tipuri de exerciții la nivelul diferitelor segmente ale sistemului musculo-sechelar.

Acest tip de terapie este extrem de utilă sportivilor de performanță, dar și persoanelor sedentare, datorită tehnicilor speciale de creștere a tonusului muscular și a creșterii flexibilității articulare.

Așadar, iată care sunt 5 afecțiuni pe care le tratează gimnastica medicală:

  • Recuperarea funcțiilor articulare
  • Obezitatea și rahitismul
  • Deformări ale coloanei vertebrale (scolioză, cifoză, lordoză)
  • Hernie de disc
  • Câștigarea mobilității articulare normale, pierdute în urma unei imobilizări post-fractură

Gimastica medicală este o terapie pe termen lung care necesită perseverență din partea pacientului, însă cu foarte multă grijă, atenție și motivație din partea medicului, acest tratament poate fi foarte ușor de urmat.

La Therapy Center medicii se dedică în totalitatea pacienților și le pun la dispoziție tot suportul de care au nevoie pentru a obține cele mai bune rezultate.

Pentru a afla mai multe detalii despre afecțiunile pe care le tratează gimnastica medicală, te așteptăm în clinica noastră, la Therapy Center, unde, împreună cu cei mai buni medici, vom contura un plan de tratament medicală personalizat.

Write a Comment

Articole populare

Testimoniale

Mulțumesc întregii echipe pentru dedicarea și atenția cu care m-au tratat. Datorită lor mi-am îmbunătățit postura și au dispărut durerile de spate.

Cristina
Cristina

Când am ajuns la acest centru nu mai aveam nicio speranță că mă voi recupera după operația la genunchi. Am urmat cu strictețe planul de tratament propus de Alexandra și acum mă simt excelent. Mai avem puțin de lucru și voi fi ca nou.

Marius C.
Marius C.

Să scap de stresul zilnic este o provocare pe care nu aș fi crezut vreodată că o voi depăși. Recomand masajul terapeutic tuturor celor care lucrează în corporații sau pur si simplu sunt mai mult timp la birou decât acasă.

Flavia P.
Flavia P.

Când ai o pasiune cum e tenisul și vrei cu tot dinadinsul să o continui, îți găsești un doctor bun care să te pună pe picioare în caz de accidentări. Therapy Center este locul meu de suflet și îl recomand cu încredere.

Ionuț S.
Ionuț S.