Blog

Articole medicale

3 metode de succes prin care tratezi durerile de spate

3 metode de succes prin care tratezi durerile de spate

Durerea de spate este una dintre cele mai frecvente dureri cu care ne confruntăm. Motivele pot fi numeroase, însă cele mai întâlnite dureri de spate sunt cauzate de statul pe scaun, în poziție incorectă. Având în vedere că petrecem mai mult de jumătate din zi stând pe scaun la birou sau în mașină, durerile de spate apar inevitabil. 

Cea mai des întâlnită durere de spate este cea lombară. O astfel de durere se poate rezolva prin antrenarea mușchilor spatelui. 

Te invităm să citești rândurile de mai jos pentru a descoperi 3 metode de succes prin care tratezi durerile de spate. 

Fă mai multă mișcare – recomandarea specialiștilor pentru cei care petrec foarte mult timp pe scaun, este să se ridice cam la 20-30 de minute de pe scaun, pentru a evita presiunea exercitată asupra coloanei vertebrale, atunci când stau în șezut. 

Cea mai ușoară metodă prin care poți face mișcare la birou este atunci când vorbești la telefon. Atunci când faci acest lucru, ridică-te de pe scaun și plimbă-te prin birou. 

Schimbă poziția pe scaun – dacă vei schimba poziția pe scaun cât mai des, vei reuși să distribui presiunea asupra coloanei în mai multe locuri. 

Pentru a evita durerile de spate ai nevoie și un scaun ergonomic, care să îți susțină spatele într-o poziție corectă. 

Ce înseamnă o poziție corectă de stat pe scaun? Ei bine, află că tălpile picioarelor trebuie să fie lipite de podea, spatele trebuie să stea lipit de spătarul scaunului, coatele trebuie să facă un unghi de 90 de grade cu corpul, iar antebrațele și mâinile trebuie să formeze o linie dreaptă(în acest fel îți vei proteja încheieturile).

Întărește-ți mușchii abdominali și cei ai spatelui – pentru întărirea musculaturii este necesar să faci exerciții fizice de cel puțin 3 ori pe săptămână. 

Gimnastica medicală este o soluție foarte bună chiar și pentru cei care nu au probleme de sănătate, însă își doresc să își întărească mușchii spatelui sau ai abdomenului. 

Foarte important de reținut este faptul că menținerea elasticității musculare, te ajută să îi protejezi spatele de accidentări nedorite.

Pentru a afla mai multe metode de succes prin care poți trata durerile de spate, te invităm la Therapy Center, pentru a discuta cu specialiștii noștri, care vor identifica cele mai bune soluții pentru problema ta. 

 

Write a Comment

Articole populare

Testimoniale

Mulțumesc întregii echipe pentru dedicarea și atenția cu care m-au tratat. Datorită lor mi-am îmbunătățit postura și au dispărut durerile de spate.

Cristina
Cristina

Când am ajuns la acest centru nu mai aveam nicio speranță că mă voi recupera după operația la genunchi. Am urmat cu strictețe planul de tratament propus de Alexandra și acum mă simt excelent. Mai avem puțin de lucru și voi fi ca nou.

Marius C.
Marius C.

Să scap de stresul zilnic este o provocare pe care nu aș fi crezut vreodată că o voi depăși. Recomand masajul terapeutic tuturor celor care lucrează în corporații sau pur si simplu sunt mai mult timp la birou decât acasă.

Flavia P.
Flavia P.

Când ai o pasiune cum e tenisul și vrei cu tot dinadinsul să o continui, îți găsești un doctor bun care să te pună pe picioare în caz de accidentări. Therapy Center este locul meu de suflet și îl recomand cu încredere.

Ionuț S.
Ionuț S.